Vinný lístek

divider-rekovice

Vinařství Ampelos

Hibernal 2016 výběr z hroznů, polosladké 0,75l   / 490,-
Víno intenzivní vůně i chuti vyzrálého černého rybízu
Zbytkový cukr: 27,8 g/l
Kyseliny: 7,2 g/l

Ryzlink rýnský 2017, pozdní sběr, suché 0,75l / 380,-
Víno vůně sušených meruněk a lipových květů se svěží minerální dochutí
Zbytkový cukr: 14,5 g/l
Kyseliny: 7,6 g/l

Veltlínské zelené 2017, VOC, suché  0,75l / 360,-
Víno jemné květinové vůně s tóny zeleného pepře a mandlovou dochutí
Zbytkový cukr: 6,1 g/l
Kyseliny: 5,4 g/l

Veritas 2016, výběr z hroznů, polosladké 0,75l / 420,-
Víno vůně kandovaného ovoce a příjemně čistou chutí exotického ovoce.
Zbytkový cukr: 28,1 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l

Pálava 2016, výběr z hroznů, polosladké 0,75l / 420,-
Víno nasládlé chuti a vůně květinového nektaru s kořenitou ovocnou chutí
Zbytkový cukr: 24,1 /l
Kyseliny: 5,8 g/l

Müller Thurgau 2016, pozdní sběr, polosuché 0,75l / 320,-
Víno muškátovo broskvové vůně se svěží chutí líčí
Zbytkový cukr: 12,1 g/l
Kyseliny: 5,4 g/l

Tramín červený 2016, pozdní sběr, polosuché  0,75l / 380,-
Víno typické vůně okvětního lístku růže
Zbytkový cukr: 11,4 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l

Kerner 2016, pozdní sběr, polosuché 0,75l / 360,-
Víno příjemné vůně žlutomasého ovoce se svěží minerální chutí.
Zbytkový cukr: 11,4 g/l
Kyseliny: 7,1 g/l

Symposion 2016, 100 odrůd, polosuché 0,75l / 320,-
Víno vůně cibéb s příjemnou medovou chutí
Zbytkový cukr: 11,8 g/l
Kyseliny: 6,2 g/l

Sauvignon 2015, pozdní sběr, polosladké 0,75l / 360,-
Víno s chutí a vůní hluchavky s kopřivovým nádechem
Zbytkový cukr: 17,6 g/l
Kyseliny: 7,1 g/l

Saint Laurent rosé 2016 rosé, zemské, polosuché 0,75l / 280,-
Víno svěží jahodové vůně i chutě.
Zbytkový cukr: 7,1 g/l
Kyseliny: 6,9 g/l

Rulandské modré 2015, pozdní sběr, suché 0,75l / 310,-
Víno jemné vůně lesních jahod s minerálně pikantní chutí.
Zbytkový cukr: 0,3 g/l
Kyseliny: 4,6 g/l

Neronet 2014, jakostní víno, suché 0,75l  / 320,-
Delikátní víno s jeřabinovou chutí i vůní
Zbytkový cukr: 0,3 g/l
Kyseliny: 5 g/l

Vinařství Ampelos
Je nejstarším šlechtitelským pracovištěm v České republice a jedním z nejstarších na světě. I v současné době pokračuje Ampelos ve Vrbovci ve šlechtění. Zabývá se šlechtěním odrůd révy vinné, která by byla raná a dávala hrozny s vysokou cukernatostí. Na pronajatých pozemcích Ampelosu probíhá udržovací šlechtění 30 odrůd révy vinné. Je zde i republikový genofond révy vinné.Ve Vrbovci. je i sklepní hospodářství, které slouží mimo jiné k ověřování výsledků šlechtitelské činnosti. Pod značkou Ampelos produkují omezené množství žádaných odrůdových vín, která jsou vyhledávána především milovníky a znalci dobrých vín.

Francouzská vína

Vinařství Pierre Richard- Chateau Bel Eveque,  Lanquedoc- Roussillon- Corbieres

Le Demon De L´Eveque Tradition 2014 70% Bourbulenc, 30% Grenache 0,75l / 580,-
Slámově žluté víno s aroma tropického ovoce a grapefruitu v chuti pak vyrovnané plné s příjemnou hořčinkou

Petrus Richardus, 35% Syrah, 35% Mourvédre, 20% carignan, 10% Grenache  0,75l / 630,-
Bio víno, pochází z vinic s minimálním použitím chemických prostředků a je 100% ručně sbírané
Víno má intenzivní barvu s teplými cihlově červenými odlesky, bohatým vyváženým buketem s tóny lékořice, pryskyřice, černých lanýžů a zralých červených plodů.Chuť je hutná až pikantní s dobrou strukturou tříslovin

Le Demon De L´Eveque Tradition, Syrah, Mourvédre 0,75l  / 580,-
Temně rudé víno s intenzivním aroma tmavého lesního ovoce, plnou ovocnou chutí a kořeněným extrémně dlouhým závěrem

Chateau Bel Eveque, Barrique, 20% Mourvédre, 20% Carignan, 30% Grenache, 30% Syrah 0,75l / 720,-
Temně rudé víno s ovocným až kořeněným aroma a vyrovnanou chutí borůvek, Povidel s náznaky exotického koření a dlouhým sametovým dozněním. Víno zraje 12 měsíců na sudech Barrique z 50% z francouzského dubu a z 50% amerického dubu

Cuvée Cardinal, Barrique, 30% Carignan, 30% Grenache, 40% Syrah  0,75l / 820,-
Zcela ojedinělé víno, Jehož hrozny jsou zpracovány výhradně ručně a bez lisování, kdy je šťáva získána samotokem vlastní vahou hroznů. Temně rudé víno s intenzivním aroma tmavých lesních plodů s kandovanými a povidlovými tóny v mohutné plné chuti přezrálého ovoce a jemnou tříslovinou v extrémně dlouhém závěru. Víno dozrává 12 měsíců na sudech Barrique z francouzského dubu

Vinařství Pierre Richard- Chateau Bel Eveque
Vinařství slavného herce Pierra Richarda se nachází na poloostrově sv.Martin, kde je obhospodařováno 17,5 Ha vinic v zařazení AOC a výnosy nepřesahují 25-30hl/ha při produkci 80 000 lahví ročně. Výhradně ruční sběr, tradiční zpracování, původní technologie a v neposlední řadě vlastní výroba dubových sudů činí z tohoto vinařství jednoho z posledních typických představitelů regionu.